Blog

Van je klachten af met hypnotherapie

 

Van je klachten af met hypnotherapie
De term hypnose is wat omstreden. Al gauw zijn er associaties met Rasti Rostelli, zweverigheid en onorthodox. Geen van deze benamingen doet recht aan de effectiviteit die hypnotherapie bereikt wanneer deze methode wordt ingezet bij het voorkomen en oplossen van allerlei fysieke en mentale klachten. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken is deze methode allerminst zweverig of ongrijpbaar. Het is juist een snelle, heldere manier om door te kunnen dringen in je onderbewustzijn: daar waaruit al je gedrag en emoties worden aangestuurd. De aangewezen plek dus om hinderende patronen, ongezonde gewoonten, belemmerende gedachten en fysieke kwalen te adresseren en verhelpen.

Wat is hypnose?
Hypnose is een natuurlijke staat van diepe trance waardoor je in contact treedt met je onderbewustzijn. In deze staat van trance worden diep verankerde gewoonten, patronen en associaties die jouw ongemak veroorzaken, vervangen door stimulerende en constructieve patronen. Hypnose is een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. En nee, je gaat niet op commando een kip nadoen of bent je niet meer bewust van je omgeving. Je verliest jezelf niet in hypnose, noch kan een hypnotiseur jou dingen laten doen die je niet wilt. Je komt op een ander level van waarneming en bent altijd zelf in control, jij hebt de regie.
Waarbij helpt hypnose?
Hypnotherapie is bijzonder effectief bij het bestrijden van hardnekkige klachten en hinderlijkheden als verslavingen. Overmatig eten, roken, alcohol- en drugsgebruik kunnen efficiënt worden aangepakt met hypnose. Heb je last van angsten en fobieën als pleinvrees, angst voor spinnen of muizen, of word je gehinderd in sociale omgang met andere personen? Hypnose kan je helpen deze vervelende problemen het hoofd te bieden. Ook bij burn-out verschijnselen en depressieve gevoelens met slapeloosheid en stress als gevolg is hypnose een bewezen helende methode. De oorsprong van deze aandoeningen ligt veelal verscholen in je onderbewustzijn, en daarmee de oplossing dus ook.

Wat is je onderbewustzijn?
Vanaf de dag dat je geboren wordt doe je allerlei ervaring op. Zintuiglijk, fysiek en mentaal. Al deze ervaring en de bijbehorende associaties met een bepaald gevoel dat teweeg is gebracht worden verzameld en opgeslagen in je onderbewustzijn. Deze vormen uiteindelijk je gewoonten en patronen en bepalen voor meer dan 90 % jouw gedrag en reacties. Dit proces gaat je hele leven lang door met als enige doel het beschermen van je lichaam en geest. Hierinvia het bewustzijn constructief verandering aanbrengen is een lange weg en kan dus veel sneller efficiënter via hypnose, door directe toegang tot je onderbewustzijn.

Feiten en fabels
Fabel:
Door hypnose ga ik rare dingen doen en verlies ik de controle over mezelf
Feit:
Tijdens hypnose heb jij altijd de regie en daarom zul je niet iets doen wat over je eigen grenzen heen gaat. Je onderbewustzijn beschermt je tegen nare ervaring, de therapeut begeleidt enkel het proces van bewustwording.

Fabel:
Met hypnose word ik vanzelf beter
Feit: Je zult jezelf gaan helen
Het is niet zo dat de therapeut je onder hypnose brengt en je problemen dan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Helaas, er zal gewerkt moeten worden. In trance word je in contact gebracht met je onderbewustzijn. De antwoorden en methoden liggen daar opgeslagen. De hypnotherapeut geeft je kaders, het is aan jou de oplossing te vinden en ernaar te gaan handelen.
Voor het oplossen van je issues heb je wellicht meerdere sessies nodig. Hypnose is geen quick-fix maar een bewustwordingsproces waaraan je aandacht moet geven. Verbetering merk je wel snel, hypnose is een bewezen, volwaardige methode die je helpt helen en veranderen.

Contact opnemen

Zit je met vragen naar aanleiding van het lezen van deze blog? Neem dan contact met mij op. Ik beantwoord graag je vragen en help je verder.

Contact opnemen

Menu